POGOJI POSLOVANJA

Splošni pogoji spletne trgovine polonapolona.com so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) ter Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1). S spletno trgovino (v nadaljevanju tudi »trgovina«) upravlja
Umetniško ustvarjanje, Tanja Vojnović s.p.
Srpenica 55, 5224 srpenica
matična številka: 6752292000
ID za DDV: 73402753 (podjetje ni zavezanec za plačilo DDV),
ki je tudi ponudnik storitev e-poslovanja (v nadaljevanju tudi prodajalec). Podjetje je registrirano pri Okrožnem sodišču v Novi Gorici dne 1.1.2015.

Splošni pogoji poslovanja določajo delovanje spletne trgovine, pravice in obveznosti uporabnika in trgovine ter urejajo poslovni odnos med trgovino in kupcem. Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje spletnega naročila). Uporabnik je ob oddaji naročila vsakič posebej opozorjen na splošne pogoje poslovanja in z oddajo naročila potrdi svojo seznanjenost z njimi.

Način plačila

Kupec lahko izbira med naslednjimi načini plačila:
-na naš TRR – po predračunu/računu
-s kreditno kartico – preko plačilnega sistema Paypal

Postopek nakupa

V trgovini polonapolona.com lahko nakupujejo registrirani in neregistrirani uporabniki.
S klikom na “Cart/Košarica” prenesete izbrani izdelek v košarico.
Pregled košarice je uporabniku dostopen ves čas brskanja po trgovini ilustrarnica.com.
Pred oddajo naročila je kupcu omogočen celovit pregled naročila in tudi možnost pomika nazaj po spletnem naročilu in odstranitve poljubnih izdelkov.

Registrirani in neregistrirani uporabniki dobijo ob svojem naročilu povzetek naročila na svoj elektronski naslov  in obvestilo, da je naročilo sprejeto v informacijski sistem ponudnika. 
Registriranemu uporabniku so na spletni strani polonapolona.com vselej dostopni podatki o statusu in vsebini trenutnega in vseh preteklih naročil.

Ponudnik bo shranil vsebino naročil registriranih in neregistriranih uporabnikov.

Naročilo gre v nadaljnjo obdelavo in dobi status »v obdelavi«.
Ponudnik naročilo pregleda, preveri dobavljivost naročenih artiklov in naročilo potrdi oziroma z razlogom zavrne.

Ponudnik v dogovorjenem roku in po prejetju plačila preko predračuna blago pripravi, odpošlje in o tem po elektronski pošti obvesti kupca. Po odposlanem paketu dobi naročilo status »zaključeno«.
Kupec za kupljeno blago prejme račun, ki je priložen pošiljki.

Trudimo se, da je zaloga izdelkov v spletni trgovini vedno posodobljena, lahko pa pride do napak in do sočasnega nakupa izdelka, tako da se lahko zgodi, da željenega izdelka ni na zalogi.
Ponudnik lahko za preverjanje podatkov ali zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko.

Dostava

Žal smo v obdobju, ko moramo biti še kako uvidevni drug do drugega.

Da zagotovijo vašo varnost ter varnost dostavljalcev, so dostavne službe sprejele nekatere ukrepe glede prevzemov paketov.

Prosimo vas, da ste pozorni na navodila, ki vam jih bodo posredovali, da bo paket prišel varno v vaše roke.
Strošek pakiranja in dostave se izračuna glede na težo izdelka.
Za Slovenijo je dostava za nakupe nad 70,00 EUR brezplačna.
Dostavo izvaja Pošta Slovenije, v nekaterih primerih tudi GLS.
Ob oddaji naročila danes, bo paket predan kurirju naslednji delovni dan in bo prišel do vas v roku 3 do 5 dni od predaje kurirju. V soboto, nedeljo ter med prazniki se dostava ne vrši.
Navkljub sprotnemu osveževanju zalog v spletni trgovini, lahko pride do istočasnega nakupa, tehničnih težav, človeške napake ali napake pri sinhronizaciji programa za vodenje zalog in lahko se zgodi, da stranka naroči izdelek, ki ni na zalogi. V tem primeru uporabnika nemudoma obvestimo o nastalem položaju in se potrudimo, da ustrežemo njegovim željam. Ponudimo mu lahko drug, podoben izdelek ali pa uporabniku vrnemo kupnino, če je bilo plačilo že opravljeno.

Vračila blaga

Potrošnik ima pravico, v 14 dneh od prevzema blaga odstopiti od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev.
Z mailom mora sporočiti svojo odločitev na naslov hello@ilustrarnica.com in pripeti Obrazec za odstop od pogodbe izdelkov, ki je na voljo tukaj.

Rok se začne šteti en dan po datumu prevzema naročenega blaga. 
Blago je potrebno vrniti prodajalcu s priporočeno pošiljko, najkasneje v roku 14 dni od oddanega sporočila o odstopu od pogodbe.

Strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek osnovnega pošiljanja in strošek vračila blaga (poštnina).

Vračilo vplačila na TRR bo izvedeno najkasneje v 5 delovnih dnehod prejema vrnjenega blaga. Na TRR uporabnika ali na PayPal se vrne vplačani znesek, zmanjšan za stroške poštnine.

Zaradi zagotavljanja točnosti in pravočasnosti vračila, se vračilo izvede z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil kupec, razen če kupec izrecno zahteva drug način in če zaradi tega ni dodatnih stroškov. 

Vrnitev prejetega blaga podjetju v roku za odstop od pogodbe skupaj z Obrazcem za odstop, se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe.

Pritožbe in spori

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, uporabnik lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Pritožba se odda prek e-poštnega naslova hello@ilustrarnica.com. Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

Skladno z zakonskimi normativi ne priznavamo nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov. 
Platforma za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS) je na voljo potrošnikom na povezavi https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home2.show&lng=SL

Za kakršnakoli dodatna vprašanja, ki se vam porajajo v zvezi z vašimi osebnimi podatki ali za preklic privolitve nas lahko vedno kontaktirate prek elektronskega naslova hello@ilustrarnica.com.